Krem Brulee Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram krema
- 50 gram süt
- 5 yumurta sarısı
- 50 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı kadar sıvı vanilya
- Üzeri için toz şeker
Krem Brulee Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema ve süt bir tencereye alınır ve ocağa konur hafif kaynamaya gelene kadar karıştırılır ve altı kapatılır.
- Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı şeker ve vanilya blender ile düzgünce köpürtülür. Bu sürecin yeterli olması değerli.
- Ardından krema ve süt karışımı yavaşça yumurtalı karışıma eklenmeye başlanır eklerken blender ile karıştırmaya devam edilir.
- İşlem tamamlanınca süzgeç yardımı ile karışım 2-3kez süzülür ki hem topak bir şey kalmasın hem de köpükler gitsin.
- Daha sonra ısıya güçlü kaplara karışım paylaştırılır.
- Geniş bir tepsi ya da borcama bir bez serilir üzerine karışımı içeren kaplar dizilir ve tepsi yarısına kadar sıcak su ile doldurulur ve fırına verilir.
- Önceden 125 derece ısıtılmış fırında takibi 30-40 dk kadar pişirilir ve sonra çıkarılıp ılıman bırakılır.
- Ilıyınca dolaba konur 4-5saat dinlenir ancak bir gece beklerse çok daha hoş olur.
- Servis öncesi her bir kabın üzeri ince katman toz şeker ile kaplanıp pürüz yardımı ile şeker karamelize edilir ve 5 dk dolaba konur ve hazır.