Krem Karamel Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
Krem Karamel Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tavaya 1 çay bardağı kadar şekeri koyun ,orta ateşte daima karıştırarak eritin.
- Şeker tam eriyince ve kıvam alınca altını kapatın.
- Şekeri çok yakmayın.
- Pişen şeker çabuk donuyor hiç beklemeden fincanlara ya da kaselere çok kalın olmayacak biçimde dökün.
- Muhallebisi için tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye koyun mikserde güzelce çırpın.
- Karıştırarak karışımı pişirin kıvam almaya başlayınca tereyağını ekleyin.
- Biraz daha pişirip kapatın.
- Kaselere hisse edin.
- Oda sıcaklığına gelince dolapta dinlendirin.
- Bir gece öncesinden yaparsanız daha hoş kıvam alıyor. Afiyet olsun ????.