Krem Şantili Nefis Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr eritilmiş tereyağı yahut sanayağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket krem şanti
- 1 paket toz maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta beyazı (Sarıları üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Krem Şantili Nefis Poğaça Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba bir ölçü un koyun havuz yapıp bütün harçları ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurunuzdan içine hangi harcı koymak isterseniz ekleyin istediğiniz hali verin ve tepsiye dizin.
- Yumurta sarısını sürüp 10- 15 dakika tepsi mayasında bekletin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun ????.