teknolojiuzmani
FD Üye

Krem Şantili Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 poşet krem şanti
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı kadar)
- Peynir
Krem Şantili Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alın ve çırpıcıyla 5 dakika çırpın.
- Akabinde sıvı yağ, tuz ve yumurta akını da ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
- Krem şantiyide ekleyip güzelce karışıncaya kadar çırpın.
- En son margarin ve unu ekleyip yoğurun. Hafif ele yapışacak kadar yumuşak bir hamur elde edin.
- Yoğurma kabını evvel streç yardımıyla daha sonra kapağı varsa kapağıyla kapatıp 1 saat dinlendirin.
- Akabinde hafif un yardımıyla biraz yoğurup istediğiniz büyüklükte hamuru açın.
- İçerisine peynir yerleştirip kapatın. Ben birazda sade yaptım. 15 dakika daha tepside üzerini kapatarak mayalandırın.
- Sonra yumurta sarısını üzerine sürün. 180°c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.