Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krem Şantili Poğaça

Krem Şantili Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
krem-santili-pogaca.jpg

Krem Şantili Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 poşet krem şanti
  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı kadar)
İçi için
  • Peynir

Krem Şantili Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alın ve çırpıcıyla 5 dakika çırpın.
  2. Akabinde sıvı yağ, tuz ve yumurta akını da ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
  3. Krem şantiyide ekleyip güzelce karışıncaya kadar çırpın.
  4. En son margarin ve unu ekleyip yoğurun. Hafif ele yapışacak kadar yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Yoğurma kabını evvel streç yardımıyla daha sonra kapağı varsa kapağıyla kapatıp 1 saat dinlendirin.
  6. Akabinde hafif un yardımıyla biraz yoğurup istediğiniz büyüklükte hamuru açın.
  7. İçerisine peynir yerleştirip kapatın. Ben birazda sade yaptım. 15 dakika daha tepside üzerini kapatarak mayalandırın.
  8. Sonra yumurta sarısını üzerine sürün. 180°c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
Krem Şantili Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt