Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Krem Şantili Puf Puf Poğaça (Yumuşak Hamuruyla Nefis Gevrek Poğaça)

Krem Şantili Puf Puf Poğaça (Yumuşak Hamuruyla Nefis Gevrek Poğaça)
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
krem-santili-puf-puf-pogaca-yumusak-hamuruyla-nefis-gevrek-pogaca.jpg

Krem Şantili Puf Puf Poğaça (Yumuşak Hamuruyla Nefis Gevrek Poğaça) Tanımı İçin Materyaller

• 1 paket kremşanti
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta kaşar
  • 1 su bardağı ılık süt(250ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un ( herkeste tıpkı gitmeyebilir, )
  • 1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya
  • 125 gram tereyağı yahut margarin (ben tereyağı kullandım)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı süt

Krem Şantili Puf Puf Poğaça (Yumuşak Hamuruyla Nefis Gevrek Poğaça) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle genişçe bir kabın içine ılık süt ve mayamızı ve şekerimizi ekleyip üstünü kapatıp 1o dakika bekletilir.
  2. Daha sonra yağımızı ,yumurtaların birinin sarısı üstü için ayrılır.
  3. Kabartma tozu, kremşanti unun yarısı eklenip tuzumuzu da ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  4. Geri kalan unumuzu da ekleyip toplayalım, hamurumuzu toplarken bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip hamuru toplayıp 1 saat bekletelim.
  5. Hamurumuz iki katına çıkana kadar bekleyelim.
  6. Mayalanan hamurumuzu istediğiniz büyüklükte ayırıp peynirimizi ekleyip yuvarlayalım.
  7. Bütün poğaçalara birebir süreci yapıp tepsiye yerleştirelim.
  8. 30 dakika üstü kapalı bir biçimde bekletelim.
  9. Mayalanan poğaçalarımızı üstüne yumurta sarısının içine bir tatlı kaşığı pudra şekeri ve bir çorba kaşığı süt ekleyip poğaçalarımıza sürün.
  10. Çörek otu serpiştirip, 200 derecelik alt üst fırında 25 dakika pişirdim .Herkesin fırını tıpkı gitmeyebilir denetimli olun servise hazır afiyet olsun.

858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt