Krem Şantili Puf Puf Poğaça (Yumuşak Hamuruyla Nefis Gevrek Poğaça) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kremşanti
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta kaşar
- 1 su bardağı ılık süt(250ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un ( herkeste tıpkı gitmeyebilir, )
- 1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya
- 125 gram tereyağı yahut margarin (ben tereyağı kullandım)
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı süt
Krem Şantili Puf Puf Poğaça (Yumuşak Hamuruyla Nefis Gevrek Poğaça) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabın içine ılık süt ve mayamızı ve şekerimizi ekleyip üstünü kapatıp 1o dakika bekletilir.
- Daha sonra yağımızı ,yumurtaların birinin sarısı üstü için ayrılır.
- Kabartma tozu, kremşanti unun yarısı eklenip tuzumuzu da ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Geri kalan unumuzu da ekleyip toplayalım, hamurumuzu toplarken bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip hamuru toplayıp 1 saat bekletelim.
- Hamurumuz iki katına çıkana kadar bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu istediğiniz büyüklükte ayırıp peynirimizi ekleyip yuvarlayalım.
- Bütün poğaçalara birebir süreci yapıp tepsiye yerleştirelim.
- 30 dakika üstü kapalı bir biçimde bekletelim.
- Mayalanan poğaçalarımızı üstüne yumurta sarısının içine bir tatlı kaşığı pudra şekeri ve bir çorba kaşığı süt ekleyip poğaçalarımıza sürün.
- Çörek otu serpiştirip, 200 derecelik alt üst fırında 25 dakika pişirdim .Herkesin fırını tıpkı gitmeyebilir denetimli olun servise hazır afiyet olsun.