elektronikci
FD Üye
Krem Şantili Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 2 pk kabartma tozu
- Limon rendesi
- 2 su bardağı un
- 3 ,5 su şeker
- 4 ,5 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
Krem Şantili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Revani tatlısının hamurunu hazırlamak için öncelikle 1 bardak şeker, vanilya ve 5 adet yumurtayı bir kaba koyup düzgünce çırpıyoruz.
- Hemen gerisinden da yoğurt, sıvı yağ, portakal rendesini de üzerine ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Bu süreçten sonra da irmik, un ve kabartma tozunu da hamur karışımına ek ettikten sonra akışkan bir kıvamda olan revani hamurunu yağladığımız fırın tepsisine boşaltıyoruz.
- Sonrasında fırın tepsisini evvelden ısıtılmış fırına sürüp 180 derecede kekin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kek pişerken bizler de 5 bardak toz şeker, 5 bardak suyunu yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynamaya yakın limon suyunu da şerbetin içerisine ekliyoruz.
- Revani keki piştikten sonra soğuttuğumuz şerbeti sıcak kekin üzerine döküyoruz. Not: şerbeti fazla sevenler bir bardak fazla ekleyebilir.
- Son olarak 1 su bardağı soğuk sütü 150 gram krem şantiyi birlikte çırpıp revaninin üstüne güzelce yayıyoruz.
- Kremalı revani tatlısının üzerini meyveyle dilediğimiz üzere süsleyelim. İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. ????.