
Krem Şokola Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağından az şeker
- 3 yemek kaşığı şeker
- 80 gram bitter çikolata (Malzemeler ne silme nede tepeleme yemek kaşığı olsun)
Krem Şokola Tanımı Yapılışı
- Mısır nişastası, pirinç unu ve kakao bir tencereye alın.
- Üzerine soğuk sütü koyun ve şekerini de ekleyin.
- İçerisinde hiç topak kalmayacak formda kaynayana kadar karıştırın.
- Orta ateşte yoğunlaşıp kıvam almaya başlayınca ocağı kapatın.
- Bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Çabucak sıcak olarak sunum tabaklarına paylaştırın.
- Soğuduğunda üzerini istediğiniz üzere süsleyip servis yapın. Afiyet olsun????İnstagram: puff_kittchen.