Krema Dolgulu Sevinçli Yulaf Çanakları Tanımı İçin Materyaller
Yulaf çanakları için
- 3 yemek kaşığı yulaf
- 3 adet yumuşak kuru incir
- 1 kahve fincanı kaynar su
Krema dolgusu için
- 3 yemek kaşığı pınar labne (Vegan arkadaşlarım hindistan cevizi ya da yulaf kreması koyabilirler)
- 1 yemek kaşığı bal (ya da rastgele bir tatlandırıcı)
- Karadut yahut çilek yahut yaban mersini
- Ya da fındık, ceviz
Krema Dolgulu Sevinçli Yulaf Çanakları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yulaf ezmesini teflon tavada kısık ateşte, yakmadan pembeleşene kadar kavuralım.
- Ocaktan aldığımız yulafların üzerine minik doğranmış inciri ve kaynar suyu ekleyip hamur yapalım.
- Hamuru altı eşit modüle bölüp başparmağımız ya da tatlı kaşığı ile çanak formu verelim ve dondurucuya atalım.
- Bu ortada labne ve balı çatalla yeterlice çırpalım. 20 dakika sonra dondurucudan çıkarttığımız çanakları labne ve balla yaptığımız, krema ile dolduralım.
- Çankaların üzerini meyve ya da kuruyemişlerle süsleyip servis yapalım. Deneyen tüm arkadaşlarıma afiyet olsun.