Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 10- 12 adet mantar
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4.5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 et bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
- 10 dakika limonlu suda bekletelim.
- Daha sonra mantarlarımızı kağıt havlu kullanarak kurtulalım.
- Tencereye sıvı yağımızı alıp mantarları kavurmaya başlayalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
- Tencerenin kapağı kapalı bir halde pişirelim????.
- Mantarların yalnızca yağı kaldığı vakit 1- 2 dakika kavuralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyip 1 -2 dakika daha kavuralım.
- Su ve sütümüzü ekleyip süratli hızlı çırpalım.
- Et bulyonumuzuda ekleyelim.İster direk kullanın isterseniz 1 bardak sıcak suda eritilerek eklenebilir ????.
- Çorbamız yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Çorbamız yoğunlaştıktan sonra limon suyu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
- Sonra çorbasının ağzı kapatılıp biraz dinlendirilir.
- Daha sonra servis yapabilirsiniz????.
20- 25 dakika pişirelim.
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı