Krema Tadında Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram mantar (ince dilimlenmiş)
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 su bardağı tavuk suyu yahut su
- 1 su bardağı süt
- Tuz, limon suyu, karabiber
Krema Tadında Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mantarları dilimleyip limonlu suda 10 dakika kadar bekletip suyunu süzüyoruz böylece çorba daha beyaz olacaktır.
- Tencereye sıvı yağ konulup suyu süzülen mantarlar ek edilip karıştırılır ve kapağı kapalı formda suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Mantarların yağı kalıp kavurmaya başlayınca iki çeşit çevrilip un eklenir ve bir iki çeşit da o halde çevrilir. Su ve süt eklenip çırpılır.
- Su koyacaksanız tercihen tablet tavuk suyu kullanıyorsanız koyabilirsiniz lezzet verir ancak olmasa da olur.
- Un süt ve su pürüzsüz olana dek çırpılır ve yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Yoğunlaşınca tuz ve limon suyu eklenip kısık ateşte 3-4 dk daha kaynatılıp altı kapatılır ve sıcak servis edilir.