elektronikci
FD Üye
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet ayva
- 3 adet karanfil
- 3-4 adet ayva kabuğu
- 1 yemek kaşığı hibiskus
- 3-4 adet ayva çekirdeği
- Yarım çay bardağı şeker(dileyen artırabilir damak zevkine göre)
- Çeyrek limon
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker (damak zevkinize göre)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- Antep fıstığı
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ayvaları soyup rendeledim ve tüm gereçleri içine bırakıp pişmesini bekledim.
- İsterseniz rendelemeden tıpkı formda pişirip daha sonra ezebilirsiniz zira rendeleyip pişirince hibiskus yapraklarını ve karanfili falan içinden temizlemek güç oldu????????.
- Pişen ayvaları suyundan alalım ben suyunu fazla bırakmıştım zira suyunu daha sonra meyve suyu olarak tüketiyoruz????.
- Daha sonra 5 bardak sütü tencereye boşaltıp unu ve nişastayı ekleyip pişirmeye başlayalım .
- Pişen muhallebinin altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
- Ayvayı ister ıslattığımız borcama ister cuplara ister kelepçeli kalıba nasıl servis etmek isterseniz ona koyalım ve üzerine muhallebiyi bırakalım ve dolaba kaldıralım .
- 2-3 saat dolapta dinlensin.
- Daha sonra üzerine antep fıstığı yahut ceviz ne isterseniz onun ile süslenip servis edelim.Hem çok hafif hem çok lezzetli oldu deneyecek olanlara afiyet olsun ????????. Meyve suyunuda görsele ekledim.
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı