Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Ayva Tatlısı

Kremalı Ayva Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kremali-ayva-tatlisi.jpg

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 15 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su
Renk vermesi için;
  • 1 tatlı kaşığı hibisküs
  • Veya 1 avuç vişne
Kreması;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvaların kabuklarını soyun.
  2. İkiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın.
  3. Çekirdeklerini de pişireceğimiz tencerenin içine koyun.
  4. Pişirme kabına ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
  5. Hibisküsu veya vişneleri tencerenin içine ekleyin.
  6. Ayvaların her birinin üzerine 2 veya üç yemek kaşığı toz şekeri dökün.
  7. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.
  8. Sonra ocağa koyup önce kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte kapağı hafif aralıklı olarak 45 dk ocakta pişirin.
  9. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  10. Tatlıları servis kabınıza alın ,soğuyunca krema ile içini doldurun.
  11. Kreması için bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.
  12. Sıkma poşetine koyup buzdolabında 1 saat dinlendirip kullanın.
Not; Damak tadınıza göre, şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt