bilgisayarci
FD Üye
![kremali-ayva-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/09/kremali-ayva-tatlisi.jpg)
Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet ayva
- 15 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı hibisküs
- Veya 1 avuç vişne
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta sarısı
Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyun.
- İkiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın.
- Çekirdeklerini de pişireceğimiz tencerenin içine koyun.
- Pişirme kabına ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- Hibisküsu veya vişneleri tencerenin içine ekleyin.
- Ayvaların her birinin üzerine 2 veya üç yemek kaşığı toz şekeri dökün.
- Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.
- Sonra ocağa koyup önce kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte kapağı hafif aralıklı olarak 45 dk ocakta pişirin.
- Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Tatlıları servis kabınıza alın ,soğuyunca krema ile içini doldurun.
- Kreması için bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.
- Sıkma poşetine koyup buzdolabında 1 saat dinlendirip kullanın.
Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı