Kremalı Brokoli Çorbası (Sarımsaklı Kruton Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram brokoli (orta boy)
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 100 ml krema (bir paketin yarısı)
- 5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Kremalı Brokoli Çorbası (Sarımsaklı Kruton Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak eritin.
- Küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
- Üzerine unu ilave ettikten sonra kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yıkayıp doğradığınız brokoli ve havucu tencereye alın.
- Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edin.
- Kapağını kapatarak yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
- Yumuşamış sebzelere krema, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Ardından blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekin. Çorbayı 10 dakika kadar daha kaynatın.
- Kruton için tavaya zeytinyağ ve tereyağını alarak eritin.
- Rendelediğiniz sarımsağı ekleyerek birkaç kez çevirin.
- 2 dilim bayat ekmeği küçük parçalar şeklinde doğradıktan sonra tavaya alın.
- Üzerine kırmızı toz biber ve naneyi de ekleyin. Ekmekleri rengi dönüp çıtır bir hale gelene kadar sürekli karıştırın.
- Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine sarımsaklı kruton serpiştirin. Afiyet olsun.