Kremalı Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker (klasik çay bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 çay bardağı toz şeker (10 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kg çilek
Kremalı Çilekli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek hamuru için;Yumurta yağ ve şeker uygunca çırpılır.
- Süt ek edilip tekrar çırpılır.
- Un yavaş yavaş ek edilerek çırpma süreci devam eder kabartma tozu ve vanilya da konularak çırpma süreci sonlandırılır.
- Tart kek kalıbı yağlanır ve hamur dökülerek fırına verilir.
- Krema için gereçler tencereye alınır ve pişirilir.
- Soğuduktan sonra kek tartımız soğuk kremamız soğuk bir formda hazırlanıp çileklerle süslemeleri yapılır.