Kremalı Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 paket çiğ krema
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Salça
- Pulbiber
- Sıvıyağ
Kremalı Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle baklavalık yufkaları bir beze sarın yoksa çabucak kuruyor. 1 yumurta sarısı, krema ve sütlü karışımı hazırlayalım.
- Yufkaları 2 tane tezgaha serin ortasına karışımdan sürün sonra iki tane daha yufka koyun.
- Sıvı karışımdan sürün hazırladığımız kıymalı karışımı uç kısımlara koyarak bu halde rulo biçiminde saralım.
- Üzerine 1 yumurta sarısı ve süt karışımını yufkanın üzerine sürelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun ????????