Kremalı Çörek (Pain Aux Raisins) Tanımı İçin Gereçler
- 8-10 adet milföy
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 yumurtanın sarısı
Kremalı Çörek (Pain Aux Raisins) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kremayı hazırlamak için. Süt ve şekeri bir tencerede kaynatın öteki bir kapta da nişasta ve yumurtayı çırpın.
- Kaynayan sütü karıştırarak yavaş yavaş nişastalı karışımı ekleyin.
- Kaynamaya başladığında üzerine vanilya ve margarini ekleyin sonrasında kremanın biraz soğuması ve ılıması için kenara alın.
- Sonrasında tezgaha un serpin ve tüm milföy yapraklarını yan yana olacak halde tezgaha serin uçlarından birleştirin ve üzerlerine yeniden un serperek azıcık genişletin.
- Sonrasında kremanın hepsini hamurun üzerine ekleyin ve yayın kenarlarda az boşluk bırakın.
- Sonrasında kuru üzümü yayın boş kalan kenarlardan bir modül içeri katlayın ve yavaşça rulo haline getirin.
- 1 parmak kalınlığında kesin ve üzerlerine biraz bastırarak besbelli hale getirin.
- 1 yumurta sarısını da üzerlerine sürerek fırına verin.
- 180 derecede fansız ayarda üzerler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.