Kremalı Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için
- 3 adet yumurta
- 150 gram toz şeker
- 150 gram un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket toz vanilya yahut 1 çay kaşığı sıvı vanilya
- 3 su bardağı su ( 600 gram )
- 3 su bardağı şeker ( 540 gram )
- 2,5 su bardağı süt ( 500 ml. )
- 3 yemek kaşığı un ( 30 gram )
- 4 yemek kaşığı şeker ( 40 gram )
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Kremalı Ekmek Kadayıfı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ekmek kadayıfının kekini hazırlamak için geniş bir kabın içine yumurta ve şekeri alın. Şeker eriyip karışım beyaz bir köpük alana dek mikserle çırpın. Karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kek hamurunu pişirme kağıdı açılmış (Büyük olmayan ) borcam yahut bir fırın tepsisine döküp spatulla düzeltin. Evvelce ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin. Soğuması için bir kenara alın.
- Bu ortada karamelli şerbet için tabanı genişçe bir tencereye şekeri alın ve kısık ateşte eritin. Rengi amber rengini alınca üzerine 3 su bardağı suyu yavaşça ek edin.
- Birinci evvel şeker katılaşacak. Kaynayıp şeker katmanı eriyince 3-4 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- Krema için sos tenceresine un, su ve şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirin. İçine hindistan cevizini ek edip tekrar karıştırın.
- Soğumuş olan keki, ortasına krema gelecek formda enlemesine ikiye kesin. Bir kesimini tepsini altına yerleştirin. Birinci sıcaklığı geçip hafif ılık olan karamelli şerbetin yarısını kekin üzerine gezdirin.
- Bir müddet kekin şerbeti çekmesi bekleyin ve üzerine ılık haldeki muhallebiyi boşaltın. Muhallebiyi yeterlice yaydıktan sonra üstüne kekin öteki kısmını kapatın.
- Kalan şerbeti de üzerine gezdirdikten sonra tepsinin üzerini streçleyip 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra servis yapın.