Kremalı Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 250 ml süt (1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1-2 adet elma (yarım ay şeklinde ince ince doğranmış)
Kremalı Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için.Yumurta ve şeker beyaz renk alana kadar çırpalım.
- Beyazlaşan karışıma sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştıralım.
- Limon kabuğu rendesi de ekleyip, kabartma tozu ve unu da koyup iyice karıştıralım.
- Yuvarlak bir borcam veya kalıba yağlı kağıdı yerleştirip,harcımızı kalıba dökelim ve kenara alıp bekletelim.
- Krema için.Süt,şeker,yumurta sarısı,nişasta,vanilya ve unu bir tencereye alıp iyice karıştıralım.
- Tenceremizi ocağa alıp, kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kıvam almış kremamızı ocaktan alıp, karıştırarak soğutalım.
- Soğuyan kremamızı varsa krema torbası yok ise buzdolabı poşetine döküp bir ucundan keselim.
- Kremayı (resimde olduğu gibi) yuvarlak şekillerde aralarında aralık bırakarak bitinceye kadar sıkalım.
- Elmamızı aralara yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim.Afiyet olsun
Kremalı Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı