Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kremalı Elmalı Kek

Kremalı Elmalı Kek
0
31

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kremali-elmali-kek-1.jpg

Kremalı Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler


Kek için
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Kreması için
  • 250 ml süt (1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1-2 adet elma (yarım ay şeklinde ince ince doğranmış)

Kremalı Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kek için.Yumurta ve şeker beyaz renk alana kadar çırpalım.
  2. Beyazlaşan karışıma sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Limon kabuğu rendesi de ekleyip, kabartma tozu ve unu da koyup iyice karıştıralım.
  4. Yuvarlak bir borcam veya kalıba yağlı kağıdı yerleştirip,harcımızı kalıba dökelim ve kenara alıp bekletelim.
  5. Krema için.Süt,şeker,yumurta sarısı,nişasta,vanilya ve unu bir tencereye alıp iyice karıştıralım.
  6. Tenceremizi ocağa alıp, kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kıvam almış kremamızı ocaktan alıp, karıştırarak soğutalım.
  7. Soğuyan kremamızı varsa krema torbası yok ise buzdolabı poşetine döküp bir ucundan keselim.
  8. Kremayı (resimde olduğu gibi) yuvarlak şekillerde aralarında aralık bırakarak bitinceye kadar sıkalım.
  9. Elmamızı aralara yerleştirelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim.Afiyet olsun☺️
Not:kremamızın içerisine portakal veya limon kabuğu rendesi eklerseniz çok daha güzel bir aroma katacağınızı biliniz. Fırından çıkan kekin üzerine pudra şekeri serpiniz.

Kremalı Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt