teknolojiuzmani
FD Üye
Kremalı Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 250 ml süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 250 gram un
- 1 adet büyük elma
- Pudra şekeri
Kremalı Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Cumamız mübarek olsun arkadaşlar nefis bir tanım ekliyorum ben bu sabah denedim kremalı elmalı kek efsane bişey kesinlikle deneyin diyeyim ben tanımı anlatmaya geçeyim.
- İlk evvel kremasını yapın söğüşün bütün materyalleri tencereye alın çırpıcıyla karıştırın kaynatın.
- Altını kapatın soğusun.
- Kek için yumurta şekeri çırpın.
- Diğer materyalleri de ekleyin çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
- Üzerine kremasını dökün.
- Spatulayla düzleyin.
- Elmayı yıkayın.
- İnce dilimleyin kırmızı elma olursa daha hoş olur. bende yoktu yeşil elma koydum kek hamurunun her yerine koyun hafif bastırın.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Kenarları aşikâr olur üzerinden muhakkak olmaz zira üzerinde krema olacağı için yine de kürdan testi yapın
- Kek piştiyse tamamdır fırından alın.
- Pudra şekeri dökün.
- Ilıdıktan sonra servise hazır afiyet olsun ????????.