Kremalı Elmalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet büyükçe elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tarçın
- Biraz ceviz ( ölçüsü damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz )
- 5-6 adet petibör bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4-5 yemek kaşığı şeker ( ölçüsü damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
Kremalı Elmalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmalı- bisküvi tatlıyı birinci sefer bu formda denedim ve çok beğendik ????????????.
- Öncelikle elmaları yıkayıp soyuyoruz ve rendenin küçük tarafından rendeliyoruz suyunu sıkıyoruz ben süzgeçten geçirdim o denli sıktım.
- Tavaya rendelediğimiz elmaları, şekeri ve tereyağı alıp elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,
- Yumuşayan elmalı harcı ocaktan alıp üzerine tarçın ve irice doğranmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra üzerine bisküvileri elimizle kırarak tekrar güzelce karıştırıyoruz.
- Uygun kelepçeli borcama yavaşça suyla ıslatıp elmalı harcımızı döküp yayıyoruz ve kaşıkla bastırarak düzeltiyoruz ve kenara alıyoruz.
- Kreması için uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyarak ocağa alıp daima karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Krema katılaşıp kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar 1-2 dakika pişirip ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak elmalı harcın üzerine döküp yayıyoruz.
- Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üzerine çokça hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapatıyoruz.
- Buzdolabında 5-6 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun????.