Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kremalı Elmalı Pasta

Kremalı Elmalı Pasta
0
32

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kremali-elmali-pasta.jpg

Kremalı Elmalı Pasta Tanımı İçin Gereçler

• 4 adet büyükçe elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Biraz ceviz ( ölçüsü damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz )
  • 5-6 adet petibör bisküvi
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 4-5 yemek kaşığı şeker ( ölçüsü damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Kremalı Elmalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Elmalı- bisküvi tatlıyı birinci sefer bu formda denedim ve çok beğendik ????????????.
  1. Öncelikle elmaları yıkayıp soyuyoruz ve rendenin küçük tarafından rendeliyoruz suyunu sıkıyoruz ben süzgeçten geçirdim o denli sıktım.
  2. Tavaya rendelediğimiz elmaları, şekeri ve tereyağı alıp elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,
  3. Yumuşayan elmalı harcı ocaktan alıp üzerine tarçın ve irice doğranmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra üzerine bisküvileri elimizle kırarak tekrar güzelce karıştırıyoruz.
  5. Uygun kelepçeli borcama yavaşça suyla ıslatıp elmalı harcımızı döküp yayıyoruz ve kaşıkla bastırarak düzeltiyoruz ve kenara alıyoruz.
  6. Kreması için uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyarak ocağa alıp daima karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Krema katılaşıp kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar 1-2 dakika pişirip ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak elmalı harcın üzerine döküp yayıyoruz.
  8. Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üzerine çokça hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapatıyoruz.
  9. Buzdolabında 5-6 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun????.

858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt