Kremalı Frambuazlı Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Frambuaz (a101 den aldım)
- Çikolata sosu
Kremalı Frambuazlı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Bir 10 dakika çırpın ki köpük köpük olsun.
- Daha sonra ılık suyu, sütü ve sıvı yağı ekleyin.
- Bir iki dakika daha çırpın akabinde nişastayı, kakaoyu ve şekerli vanilyayı ekleyin.
- En son unu ve kabartma tozunu ekleyip kısık ayarda bir iki dakika daha çırpıp kek harcını bitirin.
- Yağladığımız tart kalıbına dökün ve hava baloncukları çıksın diye bir iki defa yere vurun.
- 200 derecelik fırında fansız biçimde 30 dakika kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Kek pişerken sizde kremasını hazırlayın sütü, unu, şekeri eklediğimiz karışmış kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirin.
- Pişen kremayı soğumaya alın ancak ortada karıştırın üstü kabuk tutmasın.
- Bir poşet kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırpın. Daha sonra soğuyan krema ile karıştırın güzelce çırpın krema hazır.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keke bir su bardağı sütü gezdirin.
- Tart kalıbını çevirin ve hazırladığımız kremayı dökün.
- Dolapta bir saat dinlesin.
- A101 de satılan frambuaz sosunu her yerine dökün.
- Oda biraz dinlensin dolapta varsa damla çikolata koya bilirsiniz.
- Yoksa benim üzere çikolata sosu damla damla dökebilirsiniz.
- Dolapta iki saate yakın bekletin. Afiyet olsun. ????