
Kremalı Gevrek Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 kutu küçük krema
- 1 adet yumurta sarısı Üzerine içine akı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 150 gram peynir
Kremalı Gevrek Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel bir kap alınır.
- Krema konulur sıvı yağ yumurta akı ve sirke konulur karıştırılır.
- Tuz en son konulur yoğrulur.
- Bir tarafta tepsiye yağlı kağıt konulur.
- Hamurdan modül alınır elle açılır peynir rendelenir.
- İçine konulur kapatılır.
- Poğaça biçimi verilir.
- Tepsiye dizilir.
- Yumurta sarısı sürülür çatalla çizik atılır .
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk pişirilir.