Kremalı Havuç Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 adet sade petibör bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
Kremalı Havuç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları rendeleyip, tavada şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Petibör bisküviyi rondodan geçiriyoruz.
- Cevizleri rondodan geçiriyoruz. Havuçlu içi soğutuyoruz.
- Kelepçeli tepsiye yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Petibör, ceviz ve havuçlu içi karıştırıp.
- Tabanına bastırarak yerleştiriyoruz. 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta koyup, tereyağ ekleyerek kıvama getiriyoruz.
- Soğuyunca kremşanti ekleyip, mikserliyoruz.
- Tepsinin üstüne yaydırıp. Buzdolabında bekletiyoruz.
- Servis ederken hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.