Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Havuç Tatlısı Tarifi

Kremalı Havuç Tatlısı Tarifi
0
42

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kremali-havuc-tatlisi-tarifi.jpg

Kremalı Havuç Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 adet sade petibör bisküvi
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti
Süslemek için;
  • Hindistan cevizi

Kremalı Havuç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Havuçları rendeleyip, tavada şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Petibör bisküviyi rondodan geçiriyoruz.
  3. Cevizleri rondodan geçiriyoruz. Havuçlu içi soğutuyoruz.
  4. Kelepçeli tepsiye yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Petibör, ceviz ve havuçlu içi karıştırıp.
  5. Tabanına bastırarak yerleştiriyoruz. 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta koyup, tereyağ ekleyerek kıvama getiriyoruz.
  7. Soğuyunca kremşanti ekleyip, mikserliyoruz.
  8. Tepsinin üstüne yaydırıp. Buzdolabında bekletiyoruz.
  9. Servis ederken hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Kremalı Havuç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,479Konular
981,386Mesajlar
29,579Kullanıcılar
Kerem1919Son üye
Üst Alt