Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (l boy kullandım, küçükse 4 kullanın)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın ( çok dolu değil)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç ( bardağı bastırarak doldurun)
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket toz şanti
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt( çırparken kıvam vermek için kontrollü eklenecek)
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şekerle eriyene kadar çırpılır.
- Yağ ,süt ilave edilir.
- Kabartma tozu,vanilya,tarçın eklenerek karıştırılır.
- Rende havuçlar ve un eklenerek kek harcı hazırlanır.
- 180 °alt üst ayarda pişirilir.
- Kürdan testi yaparak fırından çıkarılır.
- Un, şeker ve süt ile krema hazırlanır.
- Ara ara çırpıcı ile karıştırıp ilk sıcaklığı çıkarılır.
- Şanti toz olarak kremaya eklenir.
- Blenderın parçalayıcı ucu ile 5 dk kadar çırpılır.
- Akışkan kıvamda olmalı krema. Bu kıvama gelene kadar azar azar süt ilavesi yapılabilir.
- Kekin üzerine dökülür ve servise hazırlanır. Afiyet olsun.