Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy yumurta oda sıcaklığında
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 büyük boy havuç (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Glutensiz yapmak isteyenler glutensiz un kullanabilir
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilin
- 100 ml çiğ krema
- (glutensiz için un yerine nişasta)
Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastacı kreması için çiğ krema ve vanilin hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım veya üzerine streç serip soğutalım.
- İçine krema ve vanilin ekleyip mikser ile çırpalım. Buzdolabında soğutalım.
- Kek için;Yumurta ve şekeri mikserin yüksek devrinde en az 6-7 dk çırpalım.
- Diğer tüm malzemeleri ekleyip spatula veya tel çırpıcı ile yavaş yavaş, yumurtaları söndürmeden karıştıralım.
- 170 derecelik, fansız, önceden ısınmış fırında pişirelim.
- Kalıba göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Kürdan testi yapalım muhakkak.
- Soğuduktan sonra isterseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.