Kremalı Ispanak Yatağında Nefis Antrikot Tanımı İçin Gereçler
- 2 bağ ıspanak
- 500 gram antrikot (jülyen doğranmış)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 ml krema
- Tuz, karabiber
Kremalı Ispanak Yatağında Nefis Antrikot Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle düzgünce ısınmış, yapışmaz bir tavada etleri tavaya hiç bir şey koymadan mühürleyin.
- Etlerin rengi değişip suyunu bırakınca içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve tuz atıp orta ateşte etlerin kızarmasını sağlayın. Bakmayın dana eti olduğuna, antrikot öyle yumuşak ki ıspanağı pişirene kadar o da pişiyor kendi halinde.
- Başka bir tencerede çok az sıvı yağda soğan ve sarımsağı biraz kavurun.
- Önceden yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Ispanakları yumuşayana kadar pişirin.
- Yalnız bu aşamada ıspanakların pişmesine son 5 dakika kala kremayı eklemek gerekiyor. Onunla da azıcık kaynattık mı tamamdır.