Kremalı Kakaolu Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağında bir parmak eksik şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 1 paket krem şanti
- (nişasta kullanmazsanız 1 su bardağından biraz eksik un kullanın.)
Kremalı Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Şeker içinde kaybolacak kadar karıştırılır.
- Süt ve sıvı yağ ek edilir.
- Karıştırmaya devam edilir.
- Kakao, un ve kabartma tozu katılır.
- Kek karışımı hazır olunca yağlanmış tepsiye dökülür.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece pişirilir.
- Farklı bir tencerede süt, un, şeker ve nişasta karıştırılır.
- Göz göz olunca 1-2 dakika dinlendirilir.
- Daha sonra krem şanti ile karıştırılır.
- Kek piştikten sonra üzerini 1 bardak süt ile ıslatılır.
- Kreması sürülür.
- Üzerine hindistan cevizi serpilir.
- Daha sonra buzdolabına konulması gereken kremalı kekimiz hazır.