![kremali-labneli-makarna.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/03/kremali-labneli-makarna.jpg)
Kremalı Labneli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) kg mantar
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı labne
- 200 ml krema (Küçük kutu)
- Sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi (Varsa)
- 1/2 (yarım) su bardağı makarnanın suyundan
Kremalı Labneli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarna, tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tencerede haşlanır.
- Tavaya aldığımız tereyağı ve zeytinyağında 4’e böldüğümüz mantarlar, rendelenmiş sarımsaklar kavrulur, pişince altı kapatılır. Makarna süzülür, suyundan 1/2 su.
- Bardağı ayrılır. Makarnayı haşladığımız tencere ocağa alınır, krema ve labne eklenir; tuz ve baharatlar, daha sonra da 1/2 su bardağı makarna suyu ilave edilir.
- Isınan bu karışıma pişen mantar, daha sonra da haşlanan makarna eklenir, çok fazla suyunu çekmeden altı kapatılır ve servis edilir. Afiyet olsun.