
Kremalı Limonlu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 2 adet limon
- 1 yada 2 dal biberiye
- 1 paket krema
- Sarımsak
- Dereotu
- Taze kekik
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar
Kremalı Limonlu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı uzun uzun kesiyoruz. Ben genelde pişirmeden önce 20 dakika öncesinden zeytinyağı, tuz ve biraz karabiber ile harmanlayıp, tavukları bekletiyorum.
- Daha sonra tavukları ısınmış tavada tavukları kızartıyoruz. Kızaran tavukların üzerine önceden sıkılmış olan limonu döküyoruz, içine de 2 dal biberiye koyuyoruz. 8-9 dakika limon suyu ile pişirip, altını kapatıyoruz.
- Başka bir tencere de kremayı sarımsak dereotu taze kekiği tuz ve biraz da karabiberi ekleyip hafif pişiriyoruz.
- Önceden pişmiş olan tavukları bir borcama diziyoruz. Üzerine kremalı sosu döküyoruz.
- Üzerlerine de dilim dilim doğranmış kaşarlar ile kaplıyoruz.
- 180 derece fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.