![kremali-mantar-corbasi-hazir-corbalara-tas-cikaracak-lezzette.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/12/kremali-mantar-corbasi-hazir-corbalara-tas-cikaracak-lezzette.jpg)
Kremalı Mantar Çorbası (Hazır Çorbalara Taş Çıkaracak Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- Mantar
- 3-4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 2 çorba kaşığı un
- 2,5 su bardağı su
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı kereviz yaprağı tozu
- 3 çorba kaşığı krema
- Tuz
Kremalı Mantar Çorbası (Hazır Çorbalara Taş Çıkaracak Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un kokusu çıkana kadar ayçiçek yağında unu kavuruyoruz.
- Soğuk su ve tavuk suyunu ilave ediyoruz.
- Soğuk su koymamın sebebi unun topak topak olmaması için.
- Hemen ardından soğan tozu ve kereviz yaprağı tozunu ilave edip çorba kaynayana kadar kısık ateşte ara ara karıştırırken bir yandan da mantarları soyuyoruz. İsteyen yıkayabilir.
- Mantarları istediğimiz boyutta ince ince doğruyoruz.
- Kaynayan çorbaya ilave edip 4-5 dk daha kaynatıyoruz.
- Tuzu ben bu aşamada attım, tavuk suyum çok tuzluydu.
- Kremayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Kremalı Mantar Çorbası (Hazır Çorbalara Taş Çıkaracak Lezzette) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı