
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram mantar (1 tabak dolusu kullandım)
- 50 gram tereyağı ya da margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre soğuk su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket krema
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mantarları istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
- Bir tencereye tereyağını koyup eritelim.
- Akabinde mantarları ekleyip pişirelim.
- Suyunu tam çekmeden ununu ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Suyun birazını ekleyip topak kalmayana kadar çırpıcıyla karıştıralım.
- Suyun geri kalanını da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ek edelim.
- İstek ederseniz karabiber de ekleyebilirsiniz.
- En son kremayı ekleyip 10 dakika kadar kaynatalım.
- Mantar çorbası hazır. Afiyet olsun ????.