Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram mantar
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema (Ben krema kullandım)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam taze maydanoz
- 3, 5 su bardağı oda sıcaklığında su
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
- Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, paket kremayı ekledim.
- Biraz bu halde kaynadıktan sonra suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
- Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın,.
- Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatın çorbamız hazırdır. Afiyet olsun????.