Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- ️ 10 adet mantar
- ️ 1 paket sıvı krema
- ️ 5 su bardağı su
- ️ 1 adet soğan
- ️ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️ 1 yemek kaşığı tereyağı
- ️ 2-3 yemek kaşığı un
- ️ 1 tatlı kaşığı kekik
- ️ 1 tatlı kaşığı karabiber (Beyaz karabiber kullandım)
- ️ 2 çay kaşığı tuz
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarı yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.
- Saplarını çıkartıp minik minik doğrayalım (Saplarını atmayalım soğanlı yumurtalı pişirip kahvaltıda yenilebilir)
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile tereyağında biraz kavuralım. Mantarı da atıp karıştırmaya devam edelim.
- Kısa müddette mantar suyunu bırakıp çekecektir bu kademede unu ek edelim biraz kavuralım. Kremayı ve suyu ekleyelim kaynatalım (İsterseniz çorbanın su ve kremasını evvel ekleyip unu biraz su ile açıp sonra da ek edebilirsiniz hangi yol size kolay gelirse)
- Kaynayan çorbayı kısık ateşte bir 5 dakika daha kaynatmak kâfi olacaktır.
- En son kekik, karabiber ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
- Beyaz karabiber kullandım bu sefer tavsiye ederim. Bu cins kremalı beyaz çorbalarda daha hoş oluyor. Bir çok aşçının bunu tercih ettiğini duymuştum. Mesela beyaz soslarda, açık renkli yemekler, beşamel sos ve mayonezler de. Aslen birebir bitkiden elde edilmektedir yalnızca karabiberin kabukları soyulup iç kısmı kurutularak elde edilmekte. Karabiber kabuğundan ötürü biraz daha aromalı yalnızca. Beyaz karabiberin de birçok yararları vardır. Ayrıntılarını internetten bakıp araştırabilirsiniz. Küçük bir bilgi olarak sizlerle paylaşmak istedim.
- Baharatları kendi damak zevkinize nazaran ayarlayınız. Servis esnasında pul biber kusursuz oluyor. Denemek isteyenlere afiyet şifa olması dileklerimle. ????????.