
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 200 gr. mantar
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 500 ml. sebze suyu
- 1 kutu krema
- 450 ml. su
- Tuz, karabiber, muskat
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tavaya zeytinyağı ekliyoruz ve küp küp doğradığımız kuru soğanı ilave edip kavuruyoruz.
- Temizlenmiş mantarları da ince dilim halinde kesiyoruz ve soğana ilave ediyoruz ( mantarları asla şu ile yıkamayın, kabuğunu soyup veya kağıt havlu ile temizleyin).
- 3-5 dakika kavrulunca tuz ve karabiberi ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
- Toplamda 8-10 dakika kadar kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve çorba yapımına geçiyoruz.
- Bunun için tenceremize tereyağını eritiyoruz ve unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıkınca soğuk sebze suyunu ilave edip devamlı çırpıyoruzki topaklanma olmasın.
- Sebze suyundan sonra kremayı ve ardından da şu ilavesi yapıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca biraz tuz, karabiber ve muskat ekliyoruz.
- Son olarak kavurduğumuz soğan ve mantar karışımını çorbaya ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır deneyecek olanlara afiyet şeker olsun.