Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası
0
75

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 3,5 su bardağı içme suyu

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp, küp küp doğrayalım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup, ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1,5 su bardağı sütü????(Arzu eden paket krema da kullanabilir ancak ben sütle yapıyorum çok hoş oluyor) suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.
  5. Ateşten almadan tuz ve karabiberini ekleyip, bir taşım kaynatın çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt