Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı)
- 3,5 su bardağı içme suyu
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp, küp küp doğrayalım.
- Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup, ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1,5 su bardağı sütü????(Arzu eden paket krema da kullanabilir ancak ben sütle yapıyorum çok hoş oluyor) suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
- Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.
- Ateşten almadan tuz ve karabiberini ekleyip, bir taşım kaynatın çorbamız hazır. Afiyet olsun.