Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • Kişi başına 1 yemek kaşık un
  • 6 -7 adet mantar
  • 1 paket çiğ krema
  • Karabiber
  • Tuz
  • Muskat isteğe bağlı

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar iyi ramazanlar herkese.

İftar sofralarınız için şahane bir çorba önerisi ile geldim umarım beğenirsiniz.
  1. Öncelikle tavuğumuzu haşlamaya koyalım güzelce liğme liğme olacak halde haşlansın.
  2. Sonra tenceremize kaç kişilik yapıcaksak o kadar un koyalım. Ben 4 kişilik yaptım. 4 kaseye 4 kaşık un koydum.
  3. Tencerimize aldığımız unu güzelce kavuralım.
  4. Soğumaya bırakalım.
  5. Sonra kaç kaşık un koyduysak o kadar kase tavuk suyunu ekleyelim ben 4 kase yaptığım için 3 kase tavuk suyu 1 kase olağan su ekledim daha hafif bir lezzet oluyor elimizi hiç çekmeden karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra doğradığımız mantarları ekliyoruz.
  7. 15 dk orta ara karıştırarak mantarlar piştikten sonra karabiber ve tuz ekliyoruz.
  8. Tiftiklediğimiz tavukları ekliyoruz. Tekrar karıştırıyoruz.
  9. En son çığ krema ekleyip 1 -2 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz ve bekletmeden sıcak servis yapıyoruz şayet kıvamı size köyü gelirse tavuk suyu ekleme yapabilirsiniz.
  10. En son muskat rendesi ekliyoruz isteğe bağlı kremalı yemeklere çok yakışıyor aroması çok ağır olan bir baharat çeşidi dikkatli kullanmak gerekir yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 10 adet mantar1 adet soğan4 yemek kaşığı zeytin yağı1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı un1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 litre su Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı200 gram krema2 su bardağı su4 su bardağı tavuk suyuTuz ve karabiber Üzeri için; 6-7 adet mantar3 dilim tam buğday ekmeği3 yemek kaşığı zeytinyağı2 diş sarımsak1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 400 gram tavuk göğsü1 adet yumurta1 adet ince doğranmış kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 kase sert peynir Sosu için 1 kase ince doğranmış mantar1 yemek kaşığı tereyağ1 paket krema1 çorba kaşığı un1 çay bardağı sıvı yağ2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 7-8 adet mantar1 yemek kaşığı tepeleme un1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı limon suyu2 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı sütSıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için)TuzKarabiber Sütlü Mantar Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar1 adet orta uzunluk kuru soğan1-2 yemek kaşığı un1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiber1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı)3,5 su bardağı içme suyu Kremalı Mantar Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt