Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Mantar Soslu Antrikot

Kremalı Mantar Soslu Antrikot
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kremali-mantar-soslu-antrikot.jpg

Kremalı Mantar Soslu Antrikot Tanımı İçin Materyaller

  • 800 gram dana antrikot
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
Sosu için;
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • Kemik suyu (kıvamına nazaran ayarlanacak)
  • Krema (yaklaşık yarım paket)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kremalı Mantar Soslu Antrikot Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mantarlarımızı yıkamadan kabuklarını soyup sotelik doğuyoruz ve zeytinyağlı bir tavada soteleyip bir kenara ayırıyoruz.
  2. Öncelikle uygun bir antrikot pişirmenin iki üç değerli püf noktası mevcut. Birincisi güzel bir döküm tava (ızgara tava olmayacak çünkü  sosunu da birebir tavada hazırlayacağız) ikincisi eti mühürleme.
  3. Döküm tavamızı yaklaşık yedi sekiz dakika kadar yüksek ateşte yağ dökmeden ısıtıyoruz.
  4. Tavamız ısınırken antrikotumuzun her iki yüzünü de sıvı yağ ile çokça yağlayıp yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz ( deniz tuzu olursa daha iyi) ve tane karabiberimizi atıp etimizi marine ediyoruz.
  5. Gereğince ısınan döküm tavamıza antrikotu atıp iki dakika bir yüzünü iki dakika başka yüzünü pişirerek mühürleme sürecini yapıyoruz. (mühürlemenin püf noktası gereğince ısınmış tavaya etimizi attıktan sonra eti çevirme dışında mümkün mertebe ete dokunmamak).
  6. Etlerimiz piştikten sonra başka bir tabağa alıp biraz dinlendiriyoruz.
  7. O sırada etlerimizi pişirdiğimiz tavanın altını orta ateşe alarak içine sosumuz için tereyağını atıyoruz.
  8. Tereyağını  yakmadan çabucak arkasına unumuzu ek edip biraz kavuruyoruz.
  9. Daha sonra göz kararı kemik suyumuzu ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. (burdaki göz kararı sosumuz ne çok sulu ne çok katı olacak o yüzden unu kavurduktan sonra kemik suyunu yavaş yavaş dökelim).
  10. Kâfi kıvamı alınca daha evvel sotelediğimiz mantarları da tavamıza atarak bir iki dakika karıştırıyoruz.
  11. Ve sonra yeniden göz kararı kremamızı ekleyip bir iki dakika güzelce yedirdikten sonra sosumuz hazır.
  12. En sonda antrikotlarımızı bir servis tabağına alıp üstüne sosumuzu dökerek servis ediyoruz.
  13. Dilerseniz yanına hoş bir patates püresi yapabilirsiniz çok yakışır.
    Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,724Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt