Kremalı Mantar Soslu Dana Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet dana bonfile
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ (etin pişimi esnasında kullanılacak)
- Etin marinesi için: zeytinyağ, tuz, karabiber
- 400 gram mantar
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak(ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı un(ben tam buğday unu kullandım)
- 1 paket krema
- Yarım çay kaşığı tuz
- Az karabiber
Kremalı Mantar Soslu Dana Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi marine soslarına bulayıp üzerini streçleyerek en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Sosumuz için mantarlarımızı saplarından ayırıp ,güzelce yıkayalım. Sirkeli veya limonlu suda 10 dakika bekletelim süzüp yıkayalım ve süzgece alalım.
- Çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Tavamıza tereyağ ve zeytinyağımızı alalım, sarımsaklarımızı ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Ardından unumuzu ekleyip iyice karıştırarak kavuralım. Mantarlarımızı ekleyelim. (dibi tutacak görünümü verecek ama bekleyin mantarlar suyunu salıp çekecek). En son kremamızı ekleyelim iyice karıştıralım. Tuz ve karabiberini ekleyip kaynayınca.
- Kısık ateşte 4-5 dakika pişirelim ve altını kapatalım. Sosumuz hazır.Not: Sosun kıvamı size koyu gelirse süt ekleyip karıştırarak ya da çok sulu gelirse un ekleyip yine iyice karıştırarak kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz). [*]Etlerimizi pişirmeden önce buzdolabından çıkaralım bir süre oda sıcaklığında beklesin ,pişirirken çok soğuk olmasın. [*]Tavamıza 1 kaşık zeytinyağ alıp harlı ateşte kızdıralım ardından 2 parça etimizi koyalım. Her yüzünü 2,5-3 dakika tutacak şekilde harlı ateşte mühürleyelim. Orta pişmiş isterseniz mühürlemeden sonra 2 tarafı da sırasıyla 1 ‘ er dakika daha pişirebilirsiniz. [*]Diğer etlerimizi de aynı şeklide pişirelim. (1 tavaya tavanın boyutuna göre et koymamız gerekiyor etler arasında mesafe olmalı). [*]Etimizi tabağa alıp, üzerine sosumuzu dökebiliriz. Sunum için maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Mantar Soslu Dana Bonfile Tarifi Fotoğraflı Yapılışı