Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr mantar
- 350 gr makarna
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 400 ml krema (schlagsahne)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencerede makarnaları her zamanki üzere haşlayın.
- Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
- Mantarları temizleyip orta incelikte doğrayın.
- Bir tavada sıvı yağ ile sarımsakları ve soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulduktan sonra mantarları ek edin ve yüksek ateşte mantarları suyunu salmadan kavurun.
- Mantarlar kavrulduktan sonra ocağın altını orta ateşe alın.
- Krema ek edin.
- Tuz, karabiber ekledikten sonra orta ateşte 10 dk sosu pişirin.
- Son olarak haşlanmış makarnaları süzdürüp mantarlı sosa ek edin ve ocağın altını kapatın afiyet olsun.