Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr mantar
- 350 gr makarna
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 400 ml krema (schlagsahne)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencerede makarnaları her zamanki üzere haşlayın.
- Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
- Mantarları temizleyip orta incelikte doğrayın.
- Bir tavada sıvı yağ ile sarımsakları ve soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulduktan sonra mantarları ek edin ve yüksek ateşte mantarları suyunu salmadan kavurun.
- Mantarlar kavrulduktan sonra ocağın altını orta ateşe alın.
- Krema ek edin.
- Tuz, karabiber ekledikten sonra orta ateşte 10 dk sosu pişirin.
- Son olarak haşlanmış makarnaları süzdürüp mantarlı sosa ek edin ve ocağın altını kapatın afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.