Kremalı Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet bonfile göğüs
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kase mantar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet defne yaprağı
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Enfes sosuyla çok lezzetli bir tavuk tanımı kesinlikle denemelisiniz. deneyenlere şimdiden afiyet olsun
- Tavuk etlerimizi ortadan ikiye keselim.
- Etler derin bir kap içerisine alalım ve üzerine baharatlarımızı ve zeytinyağımızı ek edip güzelce karıştıralım.
- Sosladığımız tavuk etlerimizi üzerini streç ile kapatıp 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
- Bir tavayı ısıtıp tavuk etlerimizi ek edelim ve her iki tarafını kızartalım.
- Sos için bir tavaya zeytinyağı ve piyazlık doğradığımız soğanı ekledikten sonra hafif soteleyelim.
- Doğradığımız mantarları da ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Bir yandan da sütün içerisine nişasta ekleyip karıştıralım ve sotelenen sebzelerimizin üzerine bu karışımı ek edelim.
- Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra güzelce karıştırılır ve defne yaprakları eklenir ve sos koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
- Sos kaynadıktan sonra defne yapraklarını içerisinden alalım.
- Tavuklarımızı servis tabağına alıp üzerine sosumuzu ek edelim.