elektronikci
FD Üye
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
Şinitzel için;
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Galeta unu (çekilmiş bayat ekmek yada çıtır pane harcı da olabilir)
- Tuz, karabiber, kekik
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 paket mantar (bol mantar soslu sevdiğimiz için bir paket kullanıyorum siz yarım paket de kullanabilirsiniz)
- 1 paket sıvı krema
- Tuz, karabiber
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü şinitzellik olacak şekilde ince ince doğrayalım.
- Süt ve baharatları derin bir kapta karıştırıp tavuklarımızı içinde yarım saat kadar dinlendirelim (yumuşak olması için sütte yarım saat dinlendiriyorum).
- Tavuklarımız sütte beklerken mantarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Tavaya yağımızı alıp doğramış olduğumuz mantarları ekleyip soteleyelim.
- Sotelenen mantarlara kremamızı ekleyip krema ve mantar özleşene kadar pişirelim son olarak baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
- Dinlenen tavuk göğüslerini önce yumurta sonra galeta ununa bulayıp kızartalım (önce una bulayıp sonra yumurta sonra galeta ununa bulayan da var ben sadece galeta unu ve yumurta ile yapıyorum. Size kalmış).
- Kızartmış olduğumuz şinitzellerimizi servis tabağına alıp üzerine kremalı mantarlı sosumuzdan dökerek servis ediyor ve afiyetle yiyoruz.