Kremalı Mantar Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram mantar
- 1 kutu sıvı krema
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşı un
- Yarım su bardağı
- Çeyrek bardak sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Kremalı Mantar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavaya sıvı yağ ekleyip mantar ve soğanı ince dilimleyip suyunu çekene kadar soteleyin.
- Suyunu çekince orta ara karıştırarak hafif kavurun.
- 1 çorba kaşığı un ekleyip karıştırın birazda bu biçimde kavurup 1 su bardağı su ekleyip tekrar karıştırın.
- 1 kutu sıvı krema ekleyip baharatlarını da ekledikten sonra 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın servis tabağına alıp isterseniz maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.