bilgisayarci
FD Üye
Kremalı Mantarlı Körili Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı köri
- 1 paket mantar
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı kapya biber
- 1 paket makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Sebzeli çeşni (Göz kararı )
Kremalı Mantarlı Körili Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mantar ve küçük kuş başı doğradığım tavukları yarım su bardağı suyla farklı bir tencerede azıcık pişiriyorummm.
- Büyük bir tencereme aldığım, kaynamış suyuma bir paket makarnamı ekliyorum, 10 dakika kadar pişirdim, biraz canlı sevdiğim için canlı bırakıyorum.
- Daha sonra süzgece alıyorum ve tenceremde yağı biraz kızdırıp rendelenmiş soğan ve sarımsağı biberlerle birlikte hafif birkaç tıp çevirdim.
- Daha sonra tavuk ve mantarı ekledim biraz daha pişirdim.
- Daha sonra karabiber ve köri tuz çeşni ek edip kremamı aktardım.
- En son makarnamı azar azar ekledim ve kısık ateşte tüm gereçleri karıştırdım. Veee makarnamız tüm lezzetiyle hazır deneyenlere afiyet olsun ben lezzetinden çok şad kaldım. ????.