Kremalı Mantarlı Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg mantar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım kutu sıvı krema
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Çok az köri
Kremalı Mantarlı Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantar,tavuk,biber ve soğanlar iri iri doğranır.
- Tavaya yağ alınıp önce soğanlar ardından tavuklar eklenerek sotelenir.
- Rengi dönüp pişen tavukların üzerine sebzeler de eklenip tuz ve baharatları ayarlanır.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Damak tadınıza göre sebzelerin pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
- En son krema dökülüp 1-2 dk çektirilir ve servise hazır. Afiyet olsun????.
Kremalı Mantarlı Sebzeli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı