
Kremalı Mantarlı Tagliatelle Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram doğranmış mantar
- 250 gram tagliatelle
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
Kremalı Mantarlı Tagliatelle Tanımı Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıyoruz. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Mantarları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Kapya biberi ekliyoruz. Biraz pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer bir tencereye kaynamış suya tuz ve yağ ekleyerek tagliatelleyi pişmeye bırakıyoruz. Ben 10 dakika pişirdim tercihe nazaran değişebilir.
- Mantar suyunu salıp çekmeye başlayınca unu ekliyoruz kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
- Sütü ekliyoruz. Birbiri ile homojenize olana kadar pişiriyoruz.
- Kaşarı ekliyoruz. Karabiber kekik ve tuzu ekliyoruz.
- İstenilen kıvamı alınca tagliatelleyi ekliyoruz karıştırıyoruz. Harika bir tat çıkıyor.