Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kestane mantarı
- 5 modül pirzola tavuk
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 4 diş sarımsak
- 1.5 su bardağı su
- Tuz
- Maydanoz
- Dereotu
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak pirzolaları tavaya alalım.
- 1 su bardağı su koyup kapağını kapatıp orta ateşte 20 dk sonra çevirerek tam 40 dk pişirin.
- Uygunca suyunu çekmiş tavuklar kızarma kıvamında olmalı .
- Sonrasında tavukları tavadan alıp dilim dilim doğranan mantarları içine atıp kavurun .
- Sarımsakları da rendeleyip soteleyin .
- Sonrasında kremanızıda ekleyip azcık fokurdatalım .
- Sonra soya sosunu ekleyip düzgünce karıştırın .
- Yarım bardak suyu ekleyip tekrar karıştırın ve tavukları da içine ekleyip kaşık yardımıyla kenardaki kremadan tavukların üzerlerine bulayın .
- 5 dk daha kaynadıktan sonra servis tabağına yada servis tepsisine alabilirsiniz.
- Üzerine ince kıyım dereotu ve maydanozu eklemeyi unutmayın afiyet olsun.