Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram tavuk eti
- 15 adet mantar
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket krema
- Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
- 1 yemek kaşığı köri ve köriyi açmak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım paket kalem makarna
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım paket krema
- Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tavuk marinesi için olan tüm materyaller kaba alınıp tavuklar küp küp doğranıp bu kaba alınır.
- 1 saat bekletilir.İsteyen 1 gün evvel yapsın. Daha yumuşak oluyor etler.
- Tavaya azcık yağ alıp tavukları ocağa alıyoruz ve kavuruyoruz.
- Üzerine ince doğradığımız mantarları alıp tekrar kavuruyoruz.
- Yarım paket kremamızı yarım çay bardağı sütümüzü ve körimizi bir kapta katıştırıp birazdaha kavurup ocaktan alıyoruz.
- Makranamaızı da körili suda haşlayıp üzerine öteki yarım paket krema ve sütü de ona ekleyip kıvam aldırıyoruz bukadar kolay ve lezzet ötesi bir tanım pişman olmıcaksınız ????.