Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kremali-mantarli-tavuk.jpg

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 750 gram tavuk eti
  • 15 adet mantar
Tavuğun marinesi için
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk sosu için:
  • Yarım paket krema
  • Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı köri ve köriyi açmak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnası için;
  • Yarım paket kalem makarna
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım paket krema
  • Küçük çay bardağının yarısı kadar süt

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel tavuk marinesi için olan tüm materyaller kaba alınıp tavuklar küp küp doğranıp bu kaba alınır.
  2. 1 saat bekletilir.İsteyen 1 gün evvel yapsın. Daha yumuşak oluyor etler.
  3. Tavaya azcık yağ alıp tavukları ocağa alıyoruz ve kavuruyoruz.
  4. Üzerine ince doğradığımız mantarları alıp tekrar kavuruyoruz.
  5. Yarım paket kremamızı yarım çay bardağı sütümüzü ve körimizi bir kapta katıştırıp birazdaha kavurup ocaktan alıyoruz.
  6. Makranamaızı da körili suda haşlayıp üzerine öteki yarım paket krema ve sütü de ona ekleyip kıvam aldırıyoruz bukadar kolay ve lezzet ötesi bir tanım pişman olmıcaksınız ????.
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt