iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Mantarlı ve Yeşil Biberli Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*2 adet yumurta
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı toz şeker
İç harcı için;
*1 küçük soğan
*8 adet orta büyüklükte mantar
*6 adet ince sivri biber
*1 küçük diş sarımsak
*Yarım paket çiğ krema
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*Karabiber
Kremalı Mantarlı ve Yeşil Biberli Krep Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip limonlu suyun içine bırakın Kararmaması için bir püf noktasıdır Limonlu suyun içine 2 çay kaşığı kadar da un ilave edin
Yumurtaları karıştırma kabına kırıp iyice çırpın Üzerine sütü, topaklanmaması için azar azar unu, tuzu ve şekeri ekleyin Topak kalmayana kadar karıştırın Krep malzemesi hazır olduğuna göre iç harcı için biberleri verev verev, soğanları salata soğanı gibi, mantarları da boyuna fazla ince olmadan kesin Önce mantarları ayrı bir kaba alıp, altı harlı olacak şekilde ocağa alın Mantarlar suyuna çekene dursun, diğer tarafta 2 yemek kaşığı yağı bir tavaya ekleyip ısıtın ve üzerine soğanı ekleyin Soğanlar hafif ölünce üzerine yeşil sivri biberi ve sarımsağı ekleyin Bu karışımın içine de suyunu çeken mantarları, karabiberi ve tuzu ekleyip 12 dakika daha pişirdikten sonra yarım paket kremayı da üzerine dökün 2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın
Krep tavasını alıp içine çok az yağ dökün, bir peçete yardımıyla yağı tavaya yayın ki krep tavaya yapışmasın Yalnız bunu her krep için yapmanız gerekecek Bir kepçeyle krep sıvısından alıp tavaya boşaltın
Krep hamuru hazır, iç harcından içine koyup rulo şeklinde sarın ve kreplerimiz yemeğe hazır
Afiyet olsun…
*2 adet yumurta
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı toz şeker
İç harcı için;
*1 küçük soğan
*8 adet orta büyüklükte mantar
*6 adet ince sivri biber
*1 küçük diş sarımsak
*Yarım paket çiğ krema
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*Karabiber
Kremalı Mantarlı ve Yeşil Biberli Krep Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip limonlu suyun içine bırakın Kararmaması için bir püf noktasıdır Limonlu suyun içine 2 çay kaşığı kadar da un ilave edin
Yumurtaları karıştırma kabına kırıp iyice çırpın Üzerine sütü, topaklanmaması için azar azar unu, tuzu ve şekeri ekleyin Topak kalmayana kadar karıştırın Krep malzemesi hazır olduğuna göre iç harcı için biberleri verev verev, soğanları salata soğanı gibi, mantarları da boyuna fazla ince olmadan kesin Önce mantarları ayrı bir kaba alıp, altı harlı olacak şekilde ocağa alın Mantarlar suyuna çekene dursun, diğer tarafta 2 yemek kaşığı yağı bir tavaya ekleyip ısıtın ve üzerine soğanı ekleyin Soğanlar hafif ölünce üzerine yeşil sivri biberi ve sarımsağı ekleyin Bu karışımın içine de suyunu çeken mantarları, karabiberi ve tuzu ekleyip 12 dakika daha pişirdikten sonra yarım paket kremayı da üzerine dökün 2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın
Krep tavasını alıp içine çok az yağ dökün, bir peçete yardımıyla yağı tavaya yayın ki krep tavaya yapışmasın Yalnız bunu her krep için yapmanız gerekecek Bir kepçeyle krep sıvısından alıp tavaya boşaltın
Krep hamuru hazır, iç harcından içine koyup rulo şeklinde sarın ve kreplerimiz yemeğe hazır
Afiyet olsun…