Kremalı Mozaik Pasta (Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 125 gram eritilmiş margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 küçük kase iri kıyılmış ceviz
- 2 paket krem şanti
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 200 ml sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
Kremalı Mozaik Pasta (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar???? sizlerle çok pratik ve çok lezzetli, konuklarınıza de ikram edebileceğiniz bir pasta tanımı paylaşmak istiyorum.
- Öncelikle petibör bisküvileri kırıp robotla toz haline getirelim.
- Akabinde tereyağı, kakao, süt ve cevizleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Daha sonra servis edeceğimiz borcama alıp tabanına eşit ve düz bir halde yayalım.
- Kreması için krem şanti ve sütü robotla güzelce çırpalım.
- Onu da bisküvilerin üzerine eşit bir formda yayalım.
- Ganaj için sıvı kremayı ocakta ısıtalım (kaynamasına gerek yok çikolatayı eritecek sıcaklıkta olsun yeter) ve içine parçaladığımız çikolataları ekleyip yeterlice eriyene kadar karıştıralım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kremanın üstüne eşit yayılacak biçimde dökelim.
- En az 3 4 saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.